Hoofdinhoud

Al een jaar lang lijden mensen in het Midden-Oosten onder hevig geweld. De nood is hoog en hulp is dringend nodig. Daarom openen de samenwerkende hulporganisaties, waaronder World Vision, vandaag Giro555 voor een nationale actie. We roepen heel Nederland op: sla de handen ineen voor iedereen in het Midden-Oosten die afhankelijk is geworden van noodhulp. 

Het conflict in het Midden-Oosten heeft een ongekende humanitaire crisis veroorzaakt. Honderdduizenden mensen in het Midden-Oosten zijn afhankelijk van hulp voor voedsel, water en medische zorg. Noodgedwongen verlaten families hun huis op zoek naar een veilige plek. In de hele regio hebben mensen dringend hulp nodig om te overleven. Al zeker tienduizenden mensen kwamen om het leven. Het is belangrijk om nu geld in te zamelen, zodat we samen zoveel mogelijk mensen in nood kunnen helpen.   

Voor alle slachtoffers 

Op woensdag 16 oktober komt er een Nationale Actiedag voor de slachtoffers in het Midden-Oosten. Dit wordt gedaan vanuit Beeld & Geluid in Hilversum, waar verschillende radio- en televisiezenders aan meewerken.  

Met deze Giro555-actie hopen we dat Nederlanders solidariteit willen tonen aan iedereen die slachtoffer is van het geweld in het Midden-Oosten. “We zien allemaal de verdeeldheid en voelen de spanningen, ook hier in Nederland”, zegt Goossens. “Tegelijkertijd is het belangrijk om er nú met z’n allen te zijn voor mensen in nood, ongeacht waar ze vandaan komen. Deze mensen hebben onze ondersteuning keihard nodig om te overleven. Laten we hen samen helpen.” Giro555 is altijd politiek neutraal. De enige kant die wij kiezen is die van de slachtoffers, de mensen die onze hulp zo hard nodig hebben. 

Hier gaat het geld naartoe 

De hulporganisaties achter Giro555 bieden directe noodhulp, zoals medische zorg, eten en onderdak. Ook bieden we extra bescherming voor kinderen en mensen in kwetsbare posities op de vlucht. 

Wat doet World Vision? 

World Vision is ter plaatse in Libanon, op de Westelijke Jordaanoever en in Syrië. Hierdoor kunnen we snel hulp bieden op de plekken waar dat nodig is. In de afgelopen twee weken hebben we al ruim 200.000 mensen bereikt met noodhulp. Met jouw hulp kunnen we zorgen dat onze teams deze hulp kunnen doorzetten. 

  • We zorgen voor genoeg opvanglocaties voor kinderen en gezinnen op de vlucht. 
  • We voorzien in de basisbehoeften van mensen op de vlucht door het uitdelen van voedselpakketten, maaltijden, kleding, matrassen, dekens en hygiënekits
  • We bieden psychologische ondersteuning voor kinderen en geven contant geld aan gezinnen voor de bescherming van kinderen.