Nieuws

Nieuws

14-03-2018

Weerbaar voor de toekomst

Op 16 maart valt ons bedankmagazine op de mat. In dit magazine krijgt u een kleine indruk van ons werk in 2017. U leest hoe levens zijn veranderd dankzij u en onze programma's. Kinderen kregen te eten, onderwijs, schoon drinkwater. We konden hun een veilige leefomgeving bieden. Maar dit kunnen wij natuurlijk niet alleen! 

Miraj India

08-03-2018

Hoe gaat het met moeder Maria in Oeganda?

Ze is geen onbekende van World Vision. De eerste ontmoeting met haar vindt plaats in 2012. Moeder Maria was toen zwanger van haar tweeling. Achterop een brommer, met volledige ontsluiting, arriveert ze twee maanden te vroeg bij de kliniek in Kyambigabire. Haar dochter Rebecca (15 jaar) zit achter het stuur. 

Moeder maria met kinderen

28-02-2018

Honger en dorst in Oost-Afrika

Over de droge Nanaam-vlakte loopt een jongen samen met zijn geit naar huis. In Nanaam (Kenia) heeft de extreme droogte geleid tot conflicten en onveiligheid. Koeien, geiten en schapen worden gestolen door rovers. Mensen leven in angst. Er is geen regen, geen gras en geen water.

Honger en dorst in Kenia

21-02-2018

Passie en bezieling in Oeganda (Kyabigambire)

Onze collega Nel den Boer (Senior Health Specialist) is net terug van haar reis naar ons programma Kyabigambire in Oeganda. Regelmatig bezoekt zij onze programma’s om te kijken hoe het gaat. Hieronder neemt ze u graag mee in die reis en vertelt ze over wat ze heeft mogen zien en meemaken. Leest u mee?

Nel in Oeganda

15-02-2018

Een droom in vervulling

Rosemary (10) droomt ervan om chef-kok te worden. Ze vindt het leuk om mensen te serveren en ze houdt van thee. Volgens Rosemary brengen chefs hun tijd door met het drinken van thee en daarmee heeft ze haar droombaan gevonden. Op school is Rosemary de beste van haar klas. Ze houdt van wiskunde en wetenschappelijke vakken. 

Rosemary met geit

07-02-2018

Een échte game changer!

Shikha (15) kaatst de bal terug naar haar coach. Ze valt op door haar fel oranje voetbal tenue. Die bestaat uit een T-shirt, voetbalsokken én een korte broek.

Shikha speelt al een aantal jaar fanatiek voetbal. Maar ze had nog nooit een korte broek gedragen. Ze sportte altijd in een salwar, een traditionele wijde broek. In India is het niet gebruikelijk dat jonge meiden een korte broek dragen. En dus ook niet bij het sporten. Een medewerker van World Vision heeft de ouders, van de meisjes, bezocht. Om een gesprek aan te gaan en te luisteren.

07-02-2017 Een échte game changer!  Shikha (15) kaatst de bal terug naar haar coach. Ze valt op door haar fel oranje voetbal tenue. Die bestaat uit een T-shirt, voetbalsokken én een korte broek.  Shikha speelt al een aantal jaar fanatiek voetbal. Maar ze had nog nooit een korte broek gedragen. Ze sportte altijd in een salwar, een traditionele wijde broek. In India is het niet gebruikelijk dat jonge meiden een korte broek dragen. En dus ook niet bij het sporten. Een medewerker van World Vision heeft de ouder

29-01-2018

Enorme voedseltekorten in Ethiopië dwingen meer tienermeisjes tot een huwelijk

De voortdurende extreme droogte in Ethiopië zorgt voor voedseltekorten bij 8,5 miljoen mensen. Veel gezinnen zijn afhankelijk van de landbouw en kunnen nauwelijks overleven. Omdat de boeren geen inkomsten meer hebben, huwelijken zij hun jonge dochters, soms zijn ze nog maar 13 jaar, uit. 

Alemtsehay

26-01-2018

Nederlandse hulporganisaties slaan opnieuw handen ineen voor Irak

Voor de vierde keer in vier jaar trekken zeven Nederlandse hulporganisaties, verenigd in de Dutch Relief Alliance, samen op om ontheemde gezinnen in Irak en mensen die terugkeren te helpen. De organisaties werken al sinds 2015 in Irak samen en breiden voor het eerst hun hulp uit naar ruim 42.000 mensen in het midden en het westen van het land.

Irak boy

19-01-2018

Ruim 2 miljoen voor Geloof, Hoop en Syrië

In december startten vier christelijke organisaties met de campagne Geloof, Hoop en Syrië. Na zes weken actievoeren is de eindstand €2.242.258,-. 

GHS

19-01-2018

Samenwerking World Vision en de Working Party leidt tot betere gezondheid van moeders en kinderen in Ethiopië

Onlangs was onze Ethiopische collega Tigist Mamo in Nederland. Voor World Vision Ethiopië is zij adviseur op het gebied van gezondheid en voeding voor zwangere vrouwen, moeders, pasgeboren baby’s en kinderen. Natuurlijk bracht ze ook een bezoek aan ons kantoor in Amersfoort. De uitgelezen kans om haar het hemd van het lijf te vragen over haar werk in Ethiopië. 

Interview Tigist

17-01-2018

Richard Stearns stopt in 2018

Richard Stearns, de algemeen directeur van World Vision USA heeft aangekondigd dat hij na 20 jaar dienst met pensioen zal gaan. “Het was een voorrecht en een eer dat ik de afgelopen 20 jaar mocht samenwerken met duizenden World Vision medewerkers,” aldus Stearns. “Hun bevlogenheid om zich in te zetten voor de allerarmsten inspireerde me iedere dag opnieuw.” 

Richard Stearns

15-01-2018

Vroeger voelde ik mij geïsoleerd en eenzaam

We zijn op bezoek bij Sonali, een achtjarig meisje uit Bangladesh. Een paar jaar geleden bezocht Sonali samen met haar familie een ziekenhuis in de buurt. In het ziekenhuis waren vrouwelijke artsen aan het werk, dat was voor Sonali verassend en bemoedigend. Haar droom kwam tot leven. 

Sonali

10-01-2018

Kinderen ontvangen de kerstgroet in Sanzukwe

In Sanzukwe staan de kinderen vol verwachting in een rijte te wachten op de post. "Zou er iets voor mij bij zitten?" Wellicht is het alweer een tijdje geleden dat u uw kerstgroet naar ons verstuurd hebt.

Happy faces

21-12-2017

Ruim half miljoen voor Geloof, Hoop en Syrië

Al ruim een half miljoen voor Geloof, Hoop en Syrië. De gezamenlijke actie van Dorcas, EO Metterdaad, Kerk in Actie en World Vision is veelbelovend gestart. Afgelopen maandag startten de vier christelijke organisaties met de campagne Geloof, Hoop en Syrië. Inmiddels is al een bedrag van 551.704 opgehaald. 

21-12-2017  RUIM HALF MILJOEN VOOR GELOOF, HOOP EN SYRIË Al ruim een half miljoen voor Geloof, Hoop en Syrië Gezamenlijke actie Dorcas, EO Metterdaad, Kerk in Actie en World Vision veelbelovend gestart. Afgelopen maandag startten de vier christelijke organisaties met de campagne Geloof, Hoop en Syrië. Inmiddels is al een bedrag van 551.704 opgehaald.

4-12-2017

Wintercampagne Geloof, Hoop en Syrië van start

De wintercampagne ‘Geloof, Hoop en Syrië’ vertelt het verhaal van geloof, hoop en beginnend herstel in Syrië. Het land ligt in puin door 6 jaar bloedige burgeroorlog. Tussen die puinhopen ontmoeten we Syriërs vluchtelingen die geloven in een nieuwe toekomst. 

Geloof Hoop en Syrie

24-11-2017

Politieke situatie Zimbabwe - Projecten World Vision gaan door

Deze week trad Robert Mugabe af als president van Zimbabwe. De directeur van World Vision Zimbabwe, Emmanuel Isch, vertelt dat de mensen van zijn land heel blij zijn. "Ze voelen zich bevrijd, en durven zich weer uit te spreken. Het is een bijzondere dag voor Zimbabwe. We hebben nog een lange weg te gaan, veel dingen zijn nog onzeker, maar dit is absoluut een kans voor ons als land om door te ontwikkelen. En als World Vision zullen we nog beter kunnen bijdragen aan een betere toekomst voor kinderen, hun families en gemeenschappen.

Zimbabwe

22-11-2017

Angela, Bas, Nienke en Ruben Sijl, sponsors van Maria

Familie Sijl verandert al 18 jaar de wereld van verschillende kinderen via World Vision. Vandaag vertellen zij hun sponsorverhaal. 

Angela: “Wij zijn al 18 jaar sponsors. Ons eerste sponsorkindje, Milvia, was 9 maanden toen we haar kregen en nu is haar project in Guatemala afgesloten. We hebben Milvia dus heel lang kunnen sponsoren. 

Famlie Sijl verandert de wereld van Maria

17-11-2017

SYLVIA EN HUGO VERTELLEN HUN SPONSORVERHAAL

Sylvia en Hugo veranderen de wereld van Pria via World Vision. Zij vertellen vandaag over hun verhaal. 

“Sinds een jaar of 4 sponsoren wij Pria. We realiseerden ons: wij hebben een gezin met twee kinderen die we hebben ze alles kunnen geven. We hebben het financieel best goed en laten we dan ook anderen helpen. Wat wij mooi vinden van de projecten...

Sylvia en Hugo sponsoren een kindje via World Vision

15-11-2017

VERHAAL VAN SPONSORKIND ARTI

Op de foto staat de zestienjarige Arti. Ze komt uit India en wordt gesponsord via World Vision. Intimidatie is één van de vele uitdagingen voor meisjes en jonge vrouwen in Delhi, een uitgestrekte stad van ongeveer 25 miljoen mensen. Ze kampen met problemen op het gebied van veiligheid, kwetsbaarheid voor geweld en uitbuiting, vervuiling en onhygiënische of overbevolkte leefomstandigheden.

Sponsorkind Arti vertelt haar verhaal over sponsoring via World Vision

10-11-2017

Kindsponsoring heeft directe impact op de gemeenschap van het kind

Reward woont samen met zijn broers en zussen in Zambia. Sinds een aantal jaar woont hij bij zijn grootouders, John en Belita. Sinds kort is er een sponsor gevonden voor Reward via World Vision. Dit heeft direct impact gehad op het hele gezin.

Sponsorkindje Reward uit Zambia

9-11-2017

Een verschil maken in het leven van Windi Awina

Maxim woont samen met zijn vrouw Willianne en zoontje Thobin in Amersfoort. Ze sponsoren twee kinderen via World Vision. Onder andere Windi Awina, uit Indonesië. Wij spraken Maxim over zijn sponsoring. 
 

Maxim woont in Amersfoort en sponsort via World Vision

8-11-2017

SPONSORS ESTHER EN EMIEL VERANDEREN DE WERELD VAN ARADYA

Esther en Emiel veranderen de wereld van Aradya. In november voert World Vision actie, 150 kinderen zijn op zoek naar een sponsor. Verandering staat in deze actiemaand centraal. We spraken met Emiel en Esther over hun sponsoring.

Esther en Emiel sponsoren een kind via World Vision

3-11-2017

RON VAN DER SPOEL DACHT DE BIJBEL GOED TE KENNEN

Dominee Ron van der Spoel heeft al heel wat uren in zijn Bijbel gelezen en gestudeerd, als hij erachter komt dat hij een blinde vlek heeft. “Ik dacht de Bijbel goed te kennen, maar het bleek dat er iets grondig mis was met mijn Bijbellezen,” aldus de 49-jarige predikant uit Amersfoort. Hij las het boek ‘Het gat in ons evangelie’ van Richard Stearns, directeur van World Vision Verenigde Staten. 

Ron van der Spoel

3-11-2017

"Sponsoring als gezinsuitbreiding"

Mariëlle van ’t Veld, woont in Harderwijk en verandert de wereld van Ronald. In november voeren we actie, 150 kinderen zijn op zoek naar een sponsor. Verandering staat in deze actiemaand centraal. We spraken met Mariëlle over haar sponsoring.

Sponor Mariëlle verandert de wereld van Ronald

1-11-2017

"De sponsoring van Chansa heeft zoveel verlichting gegeven in ons leven hier in Zambia"

Chansa is vijf jaar oud en een praatjesmaker. Hij heeft een energiek karakter. Vorig jaar is hij gesponsord via World Vision. De dag dat hij werd gesponsord was voor Chansa en zijn gezin een feestelijk moment. Het voelde alsof twee families, ondanks een grote afstand, één werden.

Chansa gesponsorde jongen via World Vision, november actiemaand

28-9-2017

Joint Response in Zimbabwe

Zimbabwe is één van de Afrikaanse landen waar het afgelopen jaar een hongersnood heeft gedreigd door het weerfenomeen "El Niño". Door de extreme droogte mislukten oogsten en nam de toegang tot voedsel en schoon drinkwater drastisch af.

Zimbabwe

22-9-2017

Noodhulp Mexico-Stad

Mexico is voor de tweede keer in nog geen twee weken tijd getroffen door een verwoestende aardbeving. Onder meer de hoofdstad Mexico-Stad is zwaar getroffen. In dit nieuwsbericht leest u de reactie van World Vision Internationaal.

Mexico aardbevingen

19-9-2017

"Beter onderwijs heeft een directe impact!"

Sinds 2007 is World Vision gestart met het sponsorprogramma in Dembia, Ethiopië. In dit projectgebied wonen veel kwetsbare kinderen zoals wezen en kinderen met een handicap. Nel bezocht ons sponsorproject in Dembia.

Onderwijs

7-9-2017

Reactie World Vision orkaan Irma

Orkaan Irma dreigt grote schade aan te richten in de Dominicaanse Republiek en het Noordelijke deel van Haïti.  World Vision werkt in de Dominicaanse Republiek en in Haiti. World Vision heeft noodhulpgoederen klaarstaan om direct noodhulp te kunnen verlenen.

Noodhulp

6-9-2017

Sponsorprojecten Dharavi en Miraj niet getroffen

Meer dan 16 miljoen kinderen zijn het slachtoffer van de recente overstromingen in Zuidoost-Azië. In totaal zijn meer dan 40 miljoen mensen getroffen. Onvoorstelbare aantallen.

Miraj