Veelgestelde vragen
Heb je een vraag? Hieronder vind je alle veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij?
Neem dan gerust contact met ons op via info@worldvision.nl of bel 033-4643444.
Kindsponsoring
-
Ben ik de enige sponsor van mijn sponsorkind?
Ieder kind in onze programma’s krijgt één sponsor. Jij bent dus de enige sponsor van jouw sponsorkind. Het zijn bestaande kinderen met echte verhalen. Je kunt jouw sponsorkind leren kennen door brieven te schrijven of foto’s op te sturen.
-
Gaat mijn donatie rechtstreeks naar mijn sponsorkind?
Elke kindsponsor is gekoppeld aan één kind. Om het meeste uit jouw sponsorbijdrage te halen, wordt het bedrag besteed aan het hele project. Zo komt het ten goede aan het kind én zijn of haar omgeving. We zorgen er altijd voor dat het sponsorbedrag aan drie centrale doelen bijdraagt: Het persoonlijke welzijn van het sponsorkind, de directe omgeving van een sponsorkind en de ontwikkeling van de hele gemeenschap. Bekijk hier de resultaten van kindsponsoring.
-
Hoe worden kinderen uitgekozen voor het sponsorprogramma?
Lokale medewerkers selecteren de meest kwetsbare kinderen in de gemeenschap. Wij vragen aan de families of ze mee willen doen aan het kindsponsorprogramma. Kinderen wachten dan tot een sponsor hen kiest, of ze mogen hun eigen sponsor kiezen op een sponsorkindfeestje via Chosen. Ook kinderen die niet gesponsord worden, profiteren van de verbeteringen in de gemeenschap zoals schoon water, gezondheidszorg en onderwijs.
-
Hoelang duurt het sponsoren van een kind?
World Vision streeft ernaar om 10 tot 15 jaar te werken in een bepaald projectgebied. We werken samen met de lokale bevolking aan een lange termijn oplossing en een zelfredzame gemeenschap. De sponsoring van een kind verschilt per kind.
-
In welke landen kan ik een kind sponsoren?
World Vision Nederland heeft zes sponsorprogramma’s in verschillende landen. Je kunt een kind sponsoren in Ethiopië, Oeganda, Sierra Leone, Tanzania, Bangladesh of de Filipijnen. Lees hier meer over de sponsorprojecten.
-
Kan ik met mijn sponsorkind schrijven?
Je kunt schrijven en e-mailen naar jouw sponsorkind. Post uit een ver land, wat is er mooier dan dat! Veel kinderen bewaren de brieven en e-mails van hun sponsor als een kostbare schat. Kijk hier voor tips hoe je kunt schrijven met je sponsorkind en hier voor de postadressen.
-
Waarom zou ik een kind via World Vision sponsoren?
Kindponsoring via World Vision maakt het voor jou mogelijk om kwetsbare kinderen een vreugdevol leven en een kansrijke toekomst te geven Wij geven kinderen en gemeenschappen wat ze nodig hebben om armoede te overwinnen en hun wereld te veranderen. Je zult de verandering zelf zien als je regelmatig updates ontvangt.
-
Wat is het verschil tussen Chosen en traditionele kindsponsoring?
Via World Vision kun je een kind sponsoren op twee manieren. Je kunt kiezen voor traditionele kindsponsoring, waarbij je zelf als sponsor een kind kiest, bijvoorbeeld via de website. Of je doet mee aan Chosen. Hiermee krijgen kinderen zelf de kans om hun sponsor uit te kiezen tijdens een sponsorkindfeestje. In beide gevallen ontvang je jaarlijks post van je sponsorkind en updates vanuit het veld. Maak je keuze voor één van de twee opties.
-
Wat kost het om een kind te sponsoren?
Jij kunt een kind sponsoren vanaf 35 euro per maand. Met 35 euro per maand help je niet alleen jouw eigen sponsorkind maar help je indirect ook vier andere kinderen in dezelfde gemeenschap. Door onze gemeenschapsgerichte aanpak vergroten we dus jouw impact!
-
Welke richtlijnen zijn er voor het delen van informatie over mijn sponsorkind?
Kinderen zijn kwetsbaar en daarom is de veiligheid en privacy van jouw sponsorkind heel belangrijk voor ons. Deze onderwerpen zijn onderdeel van ons Safeguarding beleid voor het borgen van de veiligheid van kinderen, medewerkers en ieder ander die met ons samenwerkt. Als we beeldmateriaal plaatsen op de communicatiekanalen van World Vision en gebruiken voor promotiedoeleinden is hier altijd van tevoren toestemming voor gegeven door ouders of verzorgers. Wij mogen dit materiaal dan delen, en jij ook. Bij het delen is belangrijk dat je geen achternaam gebruikt of persoonlijke gegevens van het sponsorkind.
Hoe werkt World Vision?
-
Hoe begint World Vision te werken in een gemeenschap?
Als we gaan werken in een gebied, gaan we allereerst in gesprek met de gemeenschap. Wat zijn de grootste problemen? Hoe kunnen die volgens de inwoners opgelost worden? We bespreken welke oplossingen een maximaal resultaat zouden kunnen opleveren voor het gebied. Na maanden van planning en overleg stellen we de doelstellingen voor het gebied vast en zetten we het project op. Vervolgens duurt het zo’n twee jaar voordat er kinderen kunnen worden gesponsord. Deze tijd is nodig om de gemeenschap voor te bereiden op het project en om relaties tot stand te brengen.
-
Is World Vision christelijk?
Ja, wij zijn een christelijke organisatie. Dit betekent dat het onze missie is om Jezus’ voorbeeld te volgen door onvoorwaardelijke liefde te tonen aan de armen en onderdrukten. We zijn er voor ieder kind.
-
Wanneer stopt een project van World Vision?
Het doel van onze projecten is dat de gemeenschap na ongeveer 15 jaar zelfstandig verder kan. We werken samen met de lokale bevolking aan een lange termijn oplossing en een zelfredzame gemeenschap. We stellen gemeenschappen in staat om hun eigen doelen te bepalen en rusten hen toe om blijvend vooruitgang te boeken, ook nadat wij vertrokken zijn.
-
Wat maakt de aanpak van World Vision uniek?
Het is onze missie om de meest kwetsbare kinderen op deze wereld – van alle achtergronden en op de gevaarlijkste plekken – in staat te stellen uit armoede op te staan en de vreugde van een veranderd leven te ervaren. Al meer dan 70 jaar werkt World Vision in meer dan 100 landen om het leven van kwetsbare kinderen te verbeteren.
Doneren
-
Hoe weet ik of mijn donatie goed terecht komt?
World Vision is door het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) benoemd als Erkend Goed Doel en bezit het CBF-keurmerk voor goede doelen. Als Erkend Goed Doel dragen we bij aan een betere wereld, gaan we met elke euro zorgvuldig om, leggen we hiervan verantwoording af en laten we ons onafhankelijk controleren. Bekijk ons jaarverslag.
-
In welk land komt mijn donatie terecht?
Je bijdrage wordt besteed op plekken waar de kinderen het meeste gevaar lopen. Op dit moment help jij kinderen uit Oekraïne, Syrië, Afghanistan, Democratische Republiek Congo, Zuid Soedan, Mali, Honduras en Filipijnen.
-
Kan ik een gift geven zonder vaste donateur te worden?
Je kunt een eenmalig een gift geven of vaste donateur worden. Beide mogelijkheden vind je in dit formulier. We zijn dankbaar voor iedere steun!
-
Kan ik mijn maandelijkse donatie stopzetten?
Je kiest zelf hoe lang je ons wilt steunen en kunt jouw donatie elk moment stopzetten. Bel hiervoor naar 033-4643444. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur.
-
Vanaf welk bedrag kan ik doneren?
Doneren kan vanaf 7,50 euro per maand. Met dit bedrag geef je een kind een maand te eten. Meer informatie over donateurschap vind je op deze pagina.
Praktische zaken
-
Hoe kan ik in contact komen met World Vision?
Je kunt ons telefonisch bereiken op 033-4643444 (maandag t/m vrijdag van 9:00 – 17:00 uur). Ook kun je ons mailen naar info@worldvision.nl.
-
Hoe kan ik mijn sponsoring of donateurschap opzeggen?
Als je besluit om je sponsoring te stop te zetten, kan je dit telefonisch aan ons doorgeven. Bel hiervoor naar 033-4643444. Wij zijn bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur.
-
Hoe zit het met de belastingaftrek van mijn sponsorgeld?
World Vision valt onder de Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI). Dit houdt in dat World Vision door de belastingdienst is goedgekeurd als goed doel (RSIN: 006337429). Dit betekent dat je giften en sponsorgelden (vanaf de drempel van 1 % van uw inkomen) aftrekbaar zijn. De gegevens omtrent onze ANBI-status zijn hier te vinden.
Wanneer je World Vision voor een langere tijd financieel wil steunen, kan het gunstig zijn om een periodieke schenking op te stellen. Hiermee zijn jouw schenkingen 100% fiscaal aftrekbaar. Meer informatie over een schenkingsakte vind je hier.
-
Ik ben gebeld door World Vision, klopt dit?
Het is zeker mogelijk dat je door ons gebeld bent. Waarschijnlijk wilden we je bereiken om je meer vertellen over onze projecten en hoe jij als (oud) donateur kunt helpen. Wil je weten of het nummer klopt? Bekijk hier onze lijst met telefoonnummers om te zien of wij het waren.